Usability test

Ontdek hoe je website of mobiele applicatie wordt ervaren door gebruikers.

Een Usability test toont aan hoe jouw website, app of game wordt gebruikt. Zien gebruikers ook echt wat jij graag wilt laten zien? Lopen ze ergens vast? Met 6-10 proefpersonen kunnen we al starten. We geven ze duidelijke taken op basis van de belangrijkste use cases. Samen met jou volgen we alles vanuit de meekijkruimte. Een paar dagen later bespreken we de bevindingen en mogelijke oplossingen.

Usability test in de praktijk: De Telefoongids.nl

De mobiele site en de app van De Telefoongids.nl waren al gelanceerd. European Directories, het moederbedrijf, wilde met het oog op toekomstige ontwikkelingen graag inzoomen op gebruikers.

De aanpak

We hebben de tests in tweeën verdeeld. Bij de eerste test hebben we met respondenten in het lab gekeken naar de flow, waardoor we konden inzoomen op de interactie. Voor de tweede test zijn we letterlijk de straat op gegaan om alles in context te kunnen zien.

Het resultaat

In twee tests hebben wij gezorgd voor een verrijking van inzichten in gebruikersgedrag en -behoeften. De combinatie van een lab-test én een veldonderzoek hebben factoren zoals omgeving, omstanders en multitasking op een verhelderende manier in kaart gebracht. Vooral de mobiele site is hierna grondig herontworpen.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen?

Bel of mail ons gerust! 020 330 54 54 / info@valsplat.nl