Daar staat hij, in de hoek van de kamer. Dienblad in balancerend op zijn vingertoppen, kin in de lucht. Je vergeet dat hij er is, totdat hij voor je verschijnt en je precies geeft wat je nodig hebt – zonder erom om te vragen. Je neemt het verbijsterd aan: Thank you, sir.’ Al je voorkeuren kent hij. Hij is de attente barista die al begint met je flat white zodra je binnenkomt. En ben je ooit in Kroatië en Montenegro geweest? Dan legt The Butler subtiel folders over Albanië op zijn dienblad. Maar de keuze blijft aan jou – he is only here to serve.

Superpowers

  • Hij is de stille kracht op de achtergrond

  • Leert jou en je voorkeuren kennen

  • Helpt je in het dagelijks leven: geeft je kledingsuggesties en activeert automatisch de focusmodus tijdens werk.

  • Geeft je het gevoel gezien te worden – mogelijk soms te veel.

Kryptonite

  • Hij weet veel van je: vaak prettig, maar soms ook ronduit eng.

  • Wie er Britse whodunnit-romans op naslaat, weet: The Butler heeft het vaak gedaan. De vraag is dan ook: is elke Butler te vertrouwen, of steelt hij je gegevens?

  • Overload: je kunt ook teveel relevante advertenties en suggesties krijgen.

  • AI zorgt ervoor dat The Butler steeds beter gedachten kan lezen: dit werpt ethische en filosofische vraagstukken op rondom ontwikkelingen.

The Butler in de praktijk

The Butler is overal. Hij geeft je een seintje dat het tijd is om te vertrekken, in te checken, of dat je workout bijna begint. Of hij denkt vooruit voor je: je krijgt van Buienalarm een melding dat je nu nog kunt vertrekken zonder nat te worden, en stuurt meteen wat receptsuggesties voor vanavond als je thuiskomt. Of wil je een maaltijdbox-abonnement? Want dat heeft hij ook voor je hoor, inclusief kortingscode.

Bondgenoot

The Robot is de neuro-atypische tweelingbroer van The Butler. Met het verschil dat The Robot geen keuzes geeft, maar vooral op de achtergrond aan het werk is om alles automatisch te realiseren. Hij doet de updates, de filters, de profielen en de algoritmen, en daarna neemt The Butler de bediening over.

Aartsvijand

Met The Idealist heeft hij niets. The Butler heeft geen idealen – of jij moet ze zelf hebben, dan denkt hij gerust met je mee.


Samenvatting

In het beste geval is The Butler een absolute aanwinst die niet meer weg te denken is uit het leven van elke eindgebruiker. Maar het feit dat hij altijd met een glaasje tegen de muur staat, en steeds beter je gedachten lijkt te kunnen lezen, brengt ook zorgen met zich mee voor de toekomst.

Wil je de Heroes of Value leren kennen tijdens een workshop?

Vraag een gratis kaartenset aan. In onze bijbehorende workshop leer je hoe je de Heroes praktisch kunt inzetten om je product of dienst te verbeteren.

Robbert Hesp

Meer weten over de Heroes of Value? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54