Ooit, in de jaren twintig van de vorige eeuw, is The Connector haar carrière begonnen als cable girl. Het waren de begindagen van de telefonie, en wat cable girls deden was simpel: in razend tempo telefoonlijnen in- en uitpluggen, en zo mensen met elkaar verbinden. En dat is wat The Connector nu nog steeds doet. Ze geeft mensen het gevoel dat ze onderdeel zijn van een grotere community, en is onmisbaar in de strijd tegen eenzaamheid. Je kunt haar uiteraard vinden op sociale media, maar ook op fora en events. Onderwijl loopt ze over van de originele tips, adressen en aanbevelingen. Want verbinden doet ze graag met informatie uit haar eigen netwerk. En is connectie eenmaal gelegd? Dan is ze net zo snel weer weg als ze gekomen is. 

Superpowers

  • Ze is een bruggenbouwer. Je zoekt een restaurant, event of bepaalde community, en ze heeft meteen de goede suggesties. 

  • Snel, doeltreffend en effectief: ze kan je het gevoel geven dat je niet alleen bent. 

  • Slaat geen persoonlijke gegevens van je op en creëert geen profiel van je: ze werkt puur op verzoekbasis, met misschien af en toe een mailtje: hé, ga je mee hierheen?

Kryptonite

  • Zodra het lijntje is gelegd is ze weg: ze verleent geen nazorg. 

  • Doel is dat de connectie er is, en niet of de match ook per se goed is.

  • Samen met The Cupid kan ze een product maken dat steeds nieuwe dopamineshotjes produceert en zo ons brein verslaafd maakt.

The Connector in de praktijk

Natuurlijk zijn alle bekende sociale media door en voor haar gemaakt, net als verbindende communityplatforms als Meetup, Amigo’s of Nextdoor. Of wat dacht je van Peerby: een soort Marktplaats voor het uitlenen van bijvoorbeeld je grasmaaier. En offline is ze ook ruim vertegenwoordigd bij buurthuizen, straatfeesten en culturele events als Gluren bij de buren.’

Aartsvijand

Die heeft ze niet echt. Al vindt ze The Guard wel irritant: ze wil juist veel van iedereen weten, en The Guard verhindert dat soms.

Bondgenoot

The Cupid kan haar heel goed helpen met mensen laten verliefd worden op de verbinding. Ook de Includer is een geestverwant: die wil ook iedereen erbij betrekken en kan helpen om een connectie te faciliteren. 

Samenvatting

Onvermoeibaar blijft ze bruggen slaan in een verdeelde wereld. De bedoelingen zijn goed, de uitwerking alleen niet altijd: ze brengt immers ook mensen bij elkaar die niet het beste met een ander of de wereld voor hebben.


Wil je de Heroes of Value leren kennen tijdens een workshop?

Vraag een gratis kaartenset aan. In onze bijbehorende workshop leer je hoe je de Heroes praktisch kunt inzetten om je product of dienst te verbeteren.

Robbert Hesp

Meer weten over de Heroes of Value? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54