Geen wereld kan zonder The Guard, en zeker de digitale wereld niet. Deze raakt op veel punten aan een echte’ samenleving, en daar horen ook gevaren bij. Het digitaal geboefte is talrijk: ze variëren van oplichters en identiteitsrovers tot hackers die aan serieuze (bedrijfs-)spionage doen. The Guard, kortom, is de waakhond, poortwachter en uitsmijter ineen. Hij is de uitvoerder van de privacywetgeving en de bewaker van je privégegevens. Hij biedt tweestapsverificaties en extra sms-controles. The Guard is er om jou een veilig gevoel te geven. Want waarom zou je vreemden op Marktplaats eigenlijk vertrouwen? Nou, omdat The Guard zekerheden in heeft gebouwd, zoals een betaalsysteem binnen de app en duidelijke waarschuwingen.

Superpowers

  • Maakt je bewust van gevaren waar je zelf niet van op de hoogte was.

  • Voert de AVG-privacywet uit en faciliteert privacyrechten. 

  • Weet je op het juiste moment je gerust te stellen, zodat je iets durft te doen wat je eerder niet hebt gedaan.

Kryptonite

  • The Guard doet wat hem wordt opgedragen: dit kan leiden tot discriminatie of het toeslagenschandaal van de Belastingdienst. 

  • Biedt ook schijnveiligheid: een online leeftijdscontrole als je alcohol wil bestellen, is alleen maar een moetje.

  • Zijn goede bedoelingen slaan soms door: beschermt de cookiewet nou echt of is het puur gericht op het uitvoeren van de wet zelf?

The Guard in de praktijk

Hij zorgt voor de uitvoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG): een Europese verordening. Tijdens je app-verkeer beschermt hij je met end-to-end versleuteling, en je krijgt een waarschuwende popup als je een document wil delen buiten je organisatie of je telefoonnummer stuurt op Tinder. Maar hij spoort je in commercials net zo hard aan om ook je eigen Guard te zijn, met frases als geld lenen kost geld’.

Aartsvijand

Met The Includer zou het wel eens kunnen botsen: The Guard logt je bijvoorbeeld na 5 tot 10 minuten automatisch uit bij je bankapp; niet genoeg tijd voor iedereen om een ingewikkelde transactie uit te voeren.

Bondgenoot

The Robot is de assistent van The Guard; samen voeren ze beleid uit. En ook met The Butler gaat het uitstekend, allebei zorgen en faciliteren ze. 

Samenvatting

Zonder The Guard verandert de digitale wereld in een groot dark web: misbruik, geweld en criminaliteit zijn overal, en zonder privacywetgeving is iedereen vogelvrij. Toch moet The Guard ook zijn grenzen kennen. Want hoe meer hekjes en sloten je ergens omheen bouwt, hoe minder toegankelijk en bruikbaar je dienst wordt. 

Wil je de Heroes of Value leren kennen tijdens een workshop?

Vraag een gratis kaartenset aan. In onze bijbehorende workshop leer je hoe je de Heroes praktisch kunt inzetten om je product of dienst te verbeteren.

Robbert Hesp

Meer weten over de Heroes of Value? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54