Ben je klaar voor The Coach? Klaar om een beter mens te worden? Fitter, slimmer, gelukkiger? Ja? Prachtig! Nee? Ook prachtig! Dan zal hij net zo lang met brede armgebaren en Tell Sell-smile zijn motivational quotes met je delen tot je alsnog ja zegt. Want je hebt hem nodig, vindt hij. En eigenlijk vind je dat zelf ook. Want ja, hij is aanwezig, luid en bemoeizuchtig. Maar eerlijk is eerlijk: zijn enthousiasme werkt ook aanstekelijk. En hij maakt goede voornemens ineens heel haalbaar met een doortimmerd plan. Zelftwijfel kent hij niet: als je exact doet wat The Coach zegt, haal jij ineens al je doelen. Dus we vragen het nog één keer: ben je klaar voor The Coach?

Superpowers

  • Altijd enthousiast en positief, maar streng en reflecterend waar het moet.

  • Helpt mensen daadwerkelijk grote en minder grote doelen te behalen.

  • Voegt iets toe aan het leven van je eindgebruiker.

Kryptonite

  • Hij kan zo opdringerig en bemoeizuchtig zijn dat je een hekel aan hem krijgt.

  • Uitputtend: blijft aan je trekken totdat je het doel hebt behaald.

  • Kan je een gevoel van falen bezorgen als hij te ver gaat.

The Coach in de praktijk

Als je The Coach toelaat in je leven, hoor je hem van s ochtends vroeg tot s avonds laat. Hij laat je weten hoe je geslapen hebt, checkt je fitnessdoelen, stappen en hartslag op je smartwatch, en presenteert al je to do’s in bijvoorbeeld Evernote of Todoist. Ook geeft hij je graag een seintje als het tijd is om even op te staan van je bureau, of wanneer het tijd is voor je nieuwe les Chinees in DuoLingo of je nieuwe masterclass op Goodhabitz.

Aartsvijand

The Butler en de Robot: die maken het je wel erg makkelijk allemaal. No pain no gain, nietwaar?

Bondgenoot

The Cashier moedigt op haar beurt The Coach lekker aan: goeroes brengen nu eenmaal geld in het laatje. Samen met The Artist en The Cupid vormt hij een berucht trio, dat je klant totaal verslingerd kan maken aan je product of dienst.

Samenvatting

We hebben allemaal weleens iemand nodig die ons oppept en begeleidt. The Coach belooft niet alleen gouden bergen aan je eindgebruiker, hij helpt ook om bergen te verzetten. Maar zorg wel dat hij niet te uitputtend wordt in zijn gedrag, anders zie je vooral als een berg tegen hem op.

Wil je de Heroes of Value leren kennen tijdens een workshop?

Vraag een gratis kaartenset aan. In onze bijbehorende workshop leer je hoe je de Heroes praktisch kunt inzetten om je product of dienst te verbeteren.

Robbert Hesp

Meer weten over de Heroes of Value? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54