Je hebt een idee. Maar zal het aanslaan? Hoe gaan mensen erop reageren? Daar kun je achter komen. Echt gedrag van echte mensen ontdekken: daar gaat het om bij Experiment Design. We duiken dus niet het lab in, maar gaan naar buiten’ om gedrag te kwantificeren. Soms zijn we transparant naar de gebruikers over het doen van een test, soms laten we dat in het midden. De aanpak stemmen we uiteraard met jullie af. 

  • We hebben experiment experts’ die begeleiden bij het succesvol voorbereiden en uitvoeren van een experiment

  • Onze designers staan ons bij om kleine experimenten er meteen goed uit te laten zien

Robbert Hesp

Meer weten? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54

Wat valideren we eerst bij Experiment Design?

De eerste stap is het klein en concreet maken van je ideeën. Daar helpen wij je bij. Zo kun je de focus leggen op wat je eerst zou moeten valideren. We kijken hoe we met minimale middelen het idee voor kunnen leggen bij een groot aantal gebruikers – zowel online of offline.

Daarvoor kijken we eerst gezamenlijk naar alle aannames die leven in het team rondom het idee – of een onderdeel ervan. We prioriteren vervolgens de onzekerheid, de verwachte inspanning en het belang voor de organisatie: zo ontdekken we welke aannames we als eerste gaan valideren. 

Aan de slag met Experiment Design

Een experiment hoeft niet een daadwerkelijke uitwerking van het gehele concept te zijn. Een aspect van een idee valideren kan ook. We maken een zogeheten experiment canvas; zo kunnen we samen inzien wat we moeten bouwen, wat we daarvan kunnen leren en wat we op de achtergrond dan moeten meten. Zo ontstaan verschillende experimenten. We bepalen samen welke we willen oppakken: dit hangt af van wat jullie nodig hebben wat betreft mankracht, plus de beschikbare tools en planning. Een experiment kan bijvoorbeeld al in een paar dagen gevalideerd worden, maar langere validatie kan ook. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant altijd de leiding hebt over je eigen experiment, en daarvoor ook de ruimte krijgt. 

Idee gevalideerd: en dan?

Na het experiment doen we een gezamenlijke analyse. Wat hebben we gemeten? Kloppen onze aannames? En de hamvraag: is het experiment een succes? We kunnen besluiten om nog meer gedrag te onderzoeken, of sturen wat bij. En zijn je ideeën goed bevonden en klaar om gerealiseerd te worden? Super! We kunnen je gehele dienst ontwerpen, en ook onze UI/​UX designers staan in de coulissen om daarbij te helpen. Natuurlijk komen we soms ook tot de conclusie dat een idee simpelweg niet aanslaat. Jammer, maar dat biedt ook weer andere (betere!) perspectieven. En omdat je er al in een vroeg stadium bent achter gekomen, heb je jezelf een hoop tijd, geld en moeite bespaard.

Robbert Hesp

Meer weten? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54