Hoe maak je een succesvol design system voor jouw organisatie? Waar bestaat dat uit, hoe richt je het slim in en hoe zorg je ervoor dat het goed opgepakt wordt? Dat leer je in deze praktische training.

Veel organisaties investeren in een design system. Heel goed, want een goed design system levert veel op. Je creëert een consistente merkervaring en een kortere time to market – en dus is er meer tijd over om je klanten te begrijpen. En last but not least: het is een goede manier om digitale toegankelijkheid te borgen. 

Na het volgen van deze training:

  • Heb je een concreet stappenplan voor het komend jaar en weet je waar je moet beginnen.

  • Weet je wat de voordelen zijn van een design system, maar ook waar de valkuilen zitten – en hoe je die voor kan zijn.

  • Weet je met welke tools je een design system kunt opzetten en wat voor team je nodig hebt.

  • Weet je welke mogelijkheden er zijn om aan de adoptie van je design system te werken.

  • Ben je klaar om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van een design system.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor Design System Team Product Owners, Design Leads, Product Designers, UX/​UI Designers, Interaction Designers en Visual Designers die aan de slag willen met het opzetten van een design system voor hun organisatie.

Wieke Schrakamp

Wil je een training voor jou of je team? Laten we kennismaken!

Wieke Schrakamp — Research & Lead Academy

wieke.schrakamp@valsplat.nl 020 330 54 54

Het programma

De training wordt afgestemd op de behoefte en kennisniveau van jouw organisatie, en duurt twee dagen. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Algemene introductie – Wat zijn de onderdelen van een design system? Wat zijn de voordelen van een goed werkend design systeem?

  • Organisatie – Wanneer is het tijd voor een design system? Wat zijn tactieken voor een goede adoptie van het design system? Hoe krijg je anderen mee?

  • Team – Hoe ziet een design system team eruit en welke rollen zitten er in een team? Ga je voor een centraal team of kies je voor een decentrale opzet?

  • Opzetten van het design system – Welke tooling kies je, hoe zet je atomic design in en wat zijn design tokens? Plus: waar moet je op letten bij het documenteren van het design system?

  • Onderhoud van het design system – Hoe functioneert de interne rolverdeling (governance) binnen het systeem? Hoe doen de updates, componenten en externe bijdragen het? Plus: omgaan met feedback en verzoeken.

De training wordt gegeven door een van onze design system-missionarissen. Zij weten álles, en hebben meegewerkt aan de design systems voor complexe en uiteenlopende organisaties als APG, NS, en vele andere.
Heb je na de training behoefte aan individuele coaching door een van onze design system experts? Dat kan uiteraard.

Wieke Schrakamp

Wil je een training voor jou of je team? Laten we kennismaken!

Wieke Schrakamp — Research & Lead Academy

wieke.schrakamp@valsplat.nl 020 330 54 54