Design by insight: het samenspel tussen research en design

Design by insight is een manier van denken waarin research en design continu samenspelen. Wat dit samenspel precies oplevert? Digitale producten waar je klanten dol op zijn.

Design by insight bestaat uit twee elementen: discovery en delivery.

Discovery & Delivery loop

Discovery draait om het vinden de juiste oplossing – Dat begint met het ontdekken van het échte probleem. We doen onderzoek en kruipen in het hoofd van jullie klanten om te zien wat ze beweegt. Daarnaast leren we jullie business kennen en halen we op wat jullie al weten over klanten, jullie merk en de markt. We doen stakeholder interviews, checken analytics en bladeren door oude rapporten. We bedenken oplossingen en werken samen ideeën uit in prototypes om te ontdekken hoe klanten erop reageren. We halen input op. We leren wat werkt, en wat niet. We scherpen aan. En aan het eind van de discovery fase hebben we een concept. Eentje waar zowel jullie als jullie klanten blij mee zijn.

Delivery draait om het goed ontwerpen van je oplossing – Een goed concept is niets zonder de juiste uitwerking. We brengen de oplossingen uit de discovery fase tot leven. We trekken samen op en werken schermen in detail uit zodat development ermee aan de slag kan. Tussendoor checken we in bij stakeholders en doen we onderzoek om zeker te weten dat we de juiste kant op bewegen. Van UX tests, tot A/​B tests en straatinterviews. We doen wat nodig is om onze oplossing tot in de puntjes te optimaliseren.