Jullie klanten zijn koning, dat snappen we. En dan kun je er niet omheen dat gebruikersonderzoek (UXR) in jouw organisatie zo gewoon wordt als een espresso in de ochtend. Dat vraagt om een toegewijd team van UX researchers dat doorlopend inzichten binnenhaalt. Kortom: je hebt een diepgewortelde UX-cultuur nodig. Wij kunnen helpen dat te realiseren.

 • Meer dan tien jaar ervaring met het bouwen van sterke UX-teams

 • Wij doen dit in de meest uiteenlopende organisaties

 • Jarenlange ervaring met het opzetten van UX-labs, plus beschikking over ons eigen lab Happy Labs.

Wij bieden verschillende trainingsprogramma’s

Wij zorgen ervoor dat jouw hele team de juiste kennis heeft om user centered te gaan werken. Op basis van de behoefte kunnen we specifieke trainingen verzorgen. Bijvoorbeeld:

 • Verschillende type onderzoeken – Welke kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden zijn er en wanneer gebruik je ze? 

 • Interviewen – Hoe schrijf je een script, hoe bereid je een interview goed voor en waar let je op?

 • Hoe gebruik je klantinzichten – Teams uitleggen hoe je goed rapporteert, hoe je inzichten prioriteert en zorgt dat stakeholders met gebruikersinzichten aan de slag kunnen

 • Training & coaching on the job 

 • Kwaliteitscontroles laten uitvoeren door het researchteam

UXR Coaching

Bij UXR springen onze ervaren trainers aan boord en helpen je de basis op orde te krijgen bij jullie organisatie. We zorgen voor:

 • De juiste mindset – Alle teams en stakeholders zien het belang van UX research in, en houden er rekening mee in de planningen en bij het stellen van prioriteiten.

 • De juiste skillset – We halen de juiste kennis en ervaring in huis voor UX research. We coachen het kernteam en inventariseren welke trainingen nodig zijn om verder te groeien. 

 • De juiste toolset – Samen brengen we processen in kaart en ontwikkelen we een heldere manier van werken met bijvoorbeeld templates. Welke methodes pas je wanneer toe?

UXR Coaching levert veel op:

Betere regie – Er is voortaan één aanspreekpunt, centrale coördinatie en een duidelijke structuur binnen het UXR team. Scrum teams kunnen straks moeiteloos de weg vinden naar UX researchers voor verkennend onderzoek (discovery) en validerend onderzoek (delivery).

Een vast ritme - Elk team kan sneller, vaker en makkelijker onderzoek doen. Het moet een vast onderdeel zijn van het ontwerpproces. Een eigen lab kan daar ook bij helpen; deze kunnen we op maat inrichten, of we passen een van onze standaard labs toe.

Meer kennis – Met de juiste kennis en ervaring kunnen we beter onderzoek doen en hogere kwaliteit leveren. We willen in de teams de juiste voelsprieten voor UX ontwikkelen, zodat we de juiste methode op het juiste moment inzetten

Meer impact – We helpen jullie met het opzetten en inrichten van een centrale bibliotheek (repository) voor klantinzichten. Zo kan iedereen in de organisatie deze makkelijk terugvinden en in actie omzetten. Zo maak je impact en gaat er geen kennis verloren.

Anne van der Veen

Meer weten? Laten we kennismaken!

Anne van der Veen — Lead CX Management en Operations

anne.vanderveen@valsplat.nl 020 330 54 54