The Robot is een bescheiden Hero. Maar vergis je niet, deze stille superkracht neemt op de achtergrond een groot deel van het digitale huishouden voor zijn rekening. Grote taken als de updates, filters, profielen, algoritmen en het betaalverkeer. Maar ook kleine dingen met een groot effect: zoals je adresgegevens automatisch aanvullen. Geen product of dienst kan zonder The Robot. Zijn( r )evolutie dendert maar voort.

Een gekoppelde AI-machine kan inmiddels daadwerkelijk hersenactiviteit omzetten in de juiste plaatjes: iemands gedachten lezen kan dus al. En dit is pas het begin. De ethische en filosofische vraagstukken die deze ontwikkelingen opwerpen, zullen antwoorden gaan krijgen in de toekomst. En daarbij sluit niemand dystopische vergezichten uit.

Superpowers

  • Razendsnel en onvermoeibaar.

  • Neemt ongekend veel werk uit handen van bedrijven, diensten, eindgebruikers: alles en iedereen.

  • De stille superkracht: je ziet hem niet, maar regelt alles op de achtergrond.

Kryptonite

  • Voert elke opdracht op de letter uit: altijd checken en dubbelchecken dus of de gegevens die je hem voert kloppen.

  • Baseert alles wat hij voor je vindt op bestaande informatie: niks wat The Robot maakt is nieuw ontdekt.

  • De toekomst kan dystopisch zijn: wat zijn de gevolgen van AI voor de mens?

The Robot in de praktijk

Van autocorrect tot Google Home, Philips Hue, chatbots en alle andere vormen van kunstmatige intelligentie. ChatGPT en Midjourney zou je zelfs als een kind van The Butler en The Robot kunnen beschouwen. 


Aartsvijand

Geen: iedereen heeft hem hard nodig, dus The Robot kun je beter te vriend houden. 


Bondgenoot

The Robot en The Butler zijn tweelingbroers die je op het eerste gezicht als eeneiig zou beschouwen. Maar zodra je met ze gaat praten merk je verschil. Zo geeft de neuro-atypische Robot geen keuzes, en hij denkt niet met je mee over een best passende suggestie, zoals zijn broer. 

Samenvatting

The Robot maakte het internet groot en houdt de digitale wereld draaiende. Hij is zo onmisbaar in de wereld dat we mondiaal aan m verslaafd zijn.

Wil je de Heroes of Value leren kennen tijdens een workshop?

Vraag een gratis kaartenset aan. In onze bijbehorende workshop leer je hoe je de Heroes praktisch kunt inzetten om je product of dienst te verbeteren.

Robbert Hesp

Meer weten over de Heroes of Value? Laten we kennismaken!

Robbert Hesp — Account Lead

robbert.hesp@valsplat.nl 020 330 54 54