Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van innovatieve en klantgerichte diensten of producten? Of zou je graag willen leren hoe je een innovatieproces op een professionele manier aanpakt? En wil je daarbij voorkomen dat je iets in de markt zet wat niemand wil gebruiken? Wij kunnen helpen bij het ontwikkelen van proposities en het experimenteren hiermee. 

  • Tien jaar ervaring in het ondersteunen van innovatieteams bij onderzoek

  • Geen verspilling van tijd en geld: we denken na over wat we testen en welk antwoord we zoeken

  • We voorkomen dat je diensten ontwikkelt en online zet waar mensen niet op zitten te wachten

Hoe innovatie werkt

We werken volgens de lean-startup-methode: met een klein team dat direct feedback uit de markt ophaalt en aan de hand daarvan een product direct verbetert. Voor we aan de slag gaan, kun je kiezen uit verschillende opties.

  1. Een ervaren innovatieconsultant begeleidt jullie teams bij het innovatieproces. De consultant helpt bij het bedenken van de volgende stap. Wat is nodig om tot het volgende resultaat te komen? Dat kan betekenen dat we deskresearch gaan inzetten, experimenten doen, een design sprint houden en toewerken naar een ideation-fase.

  2. Een ervaren researcher of designer doet volledig mee in jouw innovatieteam en zorgt voor de nodige expertise in het team op het gebied van research of design. 

Wat onze researchers en designers doen

  • De researcher weet alles van het maken van een goed hypotheselog, weet slim om te gaan met het inzetten van deskresearch, en weet als geen ander welke onderzoeksmethode hij/​zij het beste kan inzetten om de meest kritische aanname te toetsen. Met een kritische blik en veel ervaring met verschillende onderzoeksmethodes, helpt de researcher om onderzoek op de juiste en meest efficiënte manier in te zetten.

  • De designer gaat quick and dirty aan de slag om zo snel mogelijk een concept te hebben. Hij/​zij weet hoe het is om te ontwerpen voor experimenten. We denken goed na over wat er minimaal nodig is om het concept goed over te brengen in een experiment. Dit kunnen conceptschetsen zijn, een klikdemo, of een bijvoorbeeld een website in Webflow. Dit is compleet afhankelijk van het experiment en de hypothese die we willen testen.

Wat innovatie oplevert

Een doordacht innovatieproces betekent dat je geen tijd en geld verspilt aan producten en diensten die niet aansluiten op de klantbehoeften. Zo voorkom je dat er concepten op de markt komen die niemand wil gebruiken. 

Kortom, innovatie bewijst zijn nut eigenlijk altijd. :-)

Caressa Fooij

Reach out

Caressa Fooij — Research & Strategy

caressa@valsplat.nl 020 330 54 54